Зеленчуци

Ниско съдържание на оксалати:
Жълъдова тиква, Кълнове на люцерна, Зеле, Карфиол, Грах, замразен и пресен, Пиперки, червени, Репички, Ряпа, корени, Зелени тиквички, Жълти тиквички

Умерено съдържание на оксалати:
Аспержи, Артишок, Брюкселско зеле, Броколи, Моркови, Царевица, Краставици, белени, Алабаш, Маруля, Лимски фасул, Гъби, Лук, Картофи, бели, Грах, консервиран, Зелен грах, Домати, пресни, Доматен сос

Високо съдържание на оксалати:
Боб (печен, зелен, маслен, сушен), Цвекло (връхчета, корени, листа), Целина, Див лук, Глухарче, Патладжан, Цикория, Къдраво зеле, Праз*, Горчица, Бамя*, Магданоз, Пащърнак, Пиперки, зелени, Шведска ряпа, Киселец, Спанак, Летни тиквички, Сладки картофи*, Шведски спанак*, Доматена супа, Зеленчукова супа, Крес, Маслини