Плодове

Ниско съдържание на оксалати:
Обелени ябълки, Авокадо, Банани, Пъпеш, Череши, Кокосов орех, Червени боровинки, консервирани, Грозде(бяло), Пъпеш сорт “медена роса”, Манго, Нектарини, Папая, Стафиди, Диня

Умерено съдържание на оксалати:
Небелени ябълки, Кайсии, Касис, Червени боровинки, сушени, Грейпфрут, Портокали, Праскови, Круши, Ананас, Сливи, Синя слива

Високо съдържание на оксалати:
Къпини, Малини*, Синя боровинка*, Френско грозде, Едра къпина, Смокини, Цариградско грозде, Киви, Кора от лимон*, Кора от лайм*, Кора от портокал, Ревен*, Ягоди, Мандарини, Карамбола (плод звезда), Всеки сок, направен от някой от горепосочените плодове